Skipnes investerte i 2020 i en Ravenwood COM500 coater. Det betyr at vi har egen produksjon av linerless labels (etiketter uten bakmaterial) – midt i landet. Nå får du også vannresistente linerless – helt uten plast!

Les også om full wrap labels – formstansede sleeves.

Hva er linerless labels?

Linerless labels betyr «bakmaterialfrie etiketter» direkte oversatt. Ofte kaller man linerless for «sleeves», men det er egentlig feil – for linerless er mer enn det. Sleeves i seg selv kan fås i flere varianter som vi ikke skal gå nærmere inn på her (wraparounds, shrink sleeves, c-wrap, linerless og så videre). Linerless labels er en spesiell type etiketter og sleeves på rull uten bakmaterial. Etikettene påføres tynne limstriper på limsiden, og i stedet for bakpapir, har etikettene silikonstriper på fremsiden. På rullen vil limstripene på baksiden og silikonstripene på fremsiden gjøre at etikettene fungerer som bakmaterial for seg selv.

Linerless er med andre ord mer enn bare sleeves, For å kunne benytte seg av denne typer sleeves og etiketter, må du ha en egen påsetter som kalles Nobac. Når du får rullene av oss, vil din Nobac feste etikettene på forpakningen.

Les videre i saken for å se fordelene med linerless fra Skipnes.

Hvorfor linerless labels fra Skipnes?

Med stadig sterkere krav om bærekraftige produkter, er det naturlig at vi til enhver tid tilbyr de mest bærekraftige løsningene til industrien. I tillegg kreves det stadig mer informasjon på emballasjen.

Noen av fordelene med våre linerless labels:

  • Miljøvennlig – ingen avfall eller bakpapir som må kastes/sorteres
  • Korte leveringstider – med produksjon midt i landet
  • Dobbelt så mange etiketter per rull – mer effektiv logistikk og transport
  • Kostnadseffektivt – uten bakmaterial blir rullvekten lavere. Lavere CO2-utslipp under transport, dobbelt så mange etiketter på pallen og kortere innrettingstid
  • Merkevarebygging – skiller seg ut fra andre alternativer
  • Godkjent for bruk på matvarer
  • Halvparten så mange rullbytter – mindre nedetid i din produksjon
  • Større flater for design og informasjon
  • Norsk verdiskapning – produksjon i Norge

Vi har tidligere levert linerless labels med utenlandske mellomleverandører. Vi er stolte av å nå ta produksjonen hjem til Norge og øke den norske verdiskapingen ytterligere.

Ønsker du en digital omvisning i vår produksjon? Få en live presentasjon på Teams. Ta kontakt for digital omvisning

Installasjon av Ravenwood COM500 coater hos Skipnes i Trondheim. Trykk for større bilde.

Hvordan får man etiketter uten bakpapir?

Limet påføres etter trykk i tynne striper. På front påføres tynne silikonstriper. Dermed behøves ingen bakmaterialer (verken papir eller plast). Bærekraftig, fleksibelt, designpositivt og uttrykksfullt. Snakk med oss om du vil vite mer!

Om dere allerede benytter linerless labels, er det 100 % risikofritt å benytte Skipnes. I tillegg foregår all vår produksjon i ren sone, med BPA-frie materialer og lavmigrasjonsfarger der det er ønskelig – som eneste leverandør i Skandinavia. Vi skal være den tryggeste og mest fleksible etikettleverandøren. Med ISO 9001 og ISO 14001-sertifiseringer befestes dette.

Vi tar ingen sjanser med maten!

Kraftige investeringer

Fra før har vi allerede gjort flere store investeringer de siste årene, og tilbyr stor bredde og fleksibilitet for de fleste etikettløsninger. Både trykkmetoder (flexo, digital) og etterbehandlingsmuligheter, enten du vil ha det funksjonelt eller virkelig lage bakoversveis i varehylla.

PS: Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.

Snakk med oss om du vil vite mer!