Skipnes’ siste investering er en Ravenwood COM500 coater. Det innebærer at vi nå har egen produksjon av såkalte linerless labels (etiketter uten bakmaterial) – midt i landet.

Etikettene festes med tynne limstriper. I stedet for bakpapir, har etikettene silikonstriper på fremsiden. På rullen vil limstripene på baksiden og silikonstripene på fremsiden gjøre at etikettene fungerer som bakmaterial for seg selv. Dette kalles gjerne bakmaterialfrie etiketter eller linerless labels.

Hvorfor linerless labels fra Skipnes?

Med forbrukernes og myndighetenes stadig sterkere krav om bærekraftige produkter, er det naturlig at vi til enhver tid tilbyr de mest bærekraftige løsningene til industrien. I tillegg kreves det stadig mer informasjon på emballasjen.

Noen av fordelene med våre linerless labels:

  • Miljøvennlig – ingen avfall eller bakpapir som må kastes/sorteres
  • Korte leveringstider – med produksjon midt i landet
  • Dobbelt så mange etiketter per rull – mer effektiv logistikk og transport
  • Kostnadseffektivt – uten bakmaterial blir rullvekten lavere. Lavere CO2-utslipp under transport, dobbelt så mange etiketter på pallen og kortere innrettingstid
  • Merkevarebygging – skiller seg ut fra andre alternativer
  • Godkjent for bruk på matvarer
  • Halvparten så mange rullbytter – mindre nedetid i din produksjon
  • Større flater for design og informasjon
  • Norsk verdiskapning – produksjon i Norge

Vi presiserer at vi har levert linerless labels i flere år, med utenlandske mellomleverandører. Vi er stolte av å nå ta produksjonen til Norge og øke den norske verdiskapingen ytterligere.

Hvordan får man etiketter uten bakpapir?

Limet påføres etter trykk i tynne striper. På front påføres tynne silikonstriper. Dermed behøves ingen bakmaterialer (verken papir eller plast). Bærekraftig, fleksibelt, designpositivt og uttrykksfullt. Snakk med oss om du vil vite mer!

Om dere allerede benytter bakpapirfrie etiketter/linerless labels, er det 100 % risikofritt å benytte Skipnes sin helnorske produksjon. I tillegg foregår all vår produksjon i ren sone og med BPA-frie materialer og lavmigrasjonsfarger – som eneste leverandør i hele Skandinavia. Vi skal være den tryggeste og mest fleksible etikettleverandøren. Med ISO 9001 og ISO 14001-sertifiseringer befestes dette.

Vi tar ingen sjanser med maten!

Kraftige investeringer

Fra før har vi allerede gjort flere store investeringer de siste to årene, og tilbyr stor bredde og fleksibilitet for de fleste etikettløsninger. Både trykkmetoder (flexo, digital) og etterbehandlingsmuligheter, enten du vil ha det funksjonelt eller virkelig lage bakoversveis i varehylla.

PS: Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.