Lofotpils og daglig leder Andreas Thorvardarson har hårete grønne mål. Nå benytter de bioetiketter fra Skipnes på sine flasker. Etikettmaterialet er av bioplast, et fornybart alternativ til fossilbasert plast, og materialet er ISCC Plus-sertifisert. Med andre ord er plastmaterialet produsert av bærekraftige materialer, fremstilt av trebasert masse. Materialprodusenten UPM Raflatac skal være verdensledende innen bærekraftige etikettmaterialer.

Se også artikkel på Packnews.no

– Skal bli verdens mest miljøvennlige bryggeri!

Store ord fra Thorvardarson som ble sagt på Skipnes sitt 50-årsjubileum, men denne visjonen er ikke bare ord. Målet er å faktisk utgjøre en forskjell.

– Vi ser etter måter å påvirke miljøet rundt oss positivt, og tok tidlig kontakt med våre leverandører for å starte en dialog på hva man kunne gjøre for en positiv endring. Skipnes har vært veldig framoverlente i denne prosessen, og var interesserte i å finne en løsning med en gang, forteller Andreas.

– Skipnes kom kjapt på sak og informerte oss om at det var på vei en bioetikett som de ønsket å teste ut i markedet. Dette passet perfekt med visjonen og vi sa med en gang ja!

– Vil bare si jeg er veldig fornøyd med Skipnes, som har framstått for meg som den mest solide etiketteleverandøren gjennom de årene jeg har jobbet i bransjen.  

Andreas Thorvardarson, Lofotpils

Godt mottatt i markedet

– Mottakelsen har vært veldig bra! Den moderne ølkonsumenten bryr seg virkelig om det miljømessige fotavtrykket som settes igjen i produktene de kjøper, fortsetter han.

Skipnes har vært engasjerte gjennom hele prosessen, og har selv vært spente på resultatet og mottakelsen. Skipnes-selger Joachim Valle Hansen tok personlig turen fra Trondheim til Lofoten for å se resultatet med egne øyne.

– Vi benytter vanligvis plastetiketter som gjør produksjonen sømløs uten at etikettene slites på baksiden. Det var ingen produksjonsproblemer med bioetikettene, og vi er veldig fornøyd med kvaliteten, bekrefter Andreas Thorvardarson.

Smaken av rå natur

Lofotpils sine hjemmesider er det ingen tvil om hva du får. Her skal man både føle og smake Lofotens rene naturressurser i produktene.

– Vi vil jobbe videre med å bygge opp den miljøvennlige profilen, og sette øl fra Lofoten på Europa-kartet. For øyeblikket har den miljøvennlige profilen slått an i Tyskland.

– Ta vare på Joachim og gi han lønnsforhøyelse om han ønsker, for han er en suveren selger, avslutter en entusiastisk Andreas Thorvardarson.

PS: Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få med deg hva som skjer i etikettverdenen.